Allting började en kväll när grundarna Inger och Christer var på middag hos några vänner hemma på Värmdö. De var alla överens om att svensk korv sällan levde upp till sin fulla potential. Där och då föddes idén om att tillverka en smakrik korv gjord på svenskt kött. Med hjälp av ett korvrecept från 1912 som Christer ärvt av sin mormor, gjorde Inger och Christer ett första försök. Det visade sig bli riktigt lyckat! Christer byggde en rök hemma på tomten och de spenderade många sena nätter med att tillaga korven, som sedan såldes på marknader runt om i skärgården.
Efterfrågan växte sig så stor att de 1996 fick börja tillverkning i fabrik, men med samma kryddrecept och respekt för goda råvaror. Samtidigt började de leverera till flera butiker på Värmdö och runt om i Stockholm. Idag är det inte bara företaget som är lokalt förankrat, utan även produktionen. Sedan 2014 är dottern Emma med i verksamheten och tillsammans driver de Wermdö Delikatesser med precis samma kärlek för hantverket, skär- gården och goda råvaror, som de hade när allting började.
VI PÅ WERMDÖ DELIKATESSER
inger
israelsson
GRUNDARE
Älskar att laga mat, hon har en känsla för kryddning och smaksättningar.
Hon är även den som är ekonomiskt ansvarig och sitter som VD i företaget, du träffar henne också när vi demar våra korvar.
CHRISTER
ISRAELSSOn
GRUNDARE
Ser möjligheter överallt, vilket fått oss dit vi har kommit idag! Han har fått Värmdö att förälska sig i våra produkter. Sitter som ordförande i styrelsen, är fortsatt involverad i försäljningen och har den övergripande kontakten med vår fabrik.
emma
Bark
(Dotter) FÖRSÄLJNING
Hon har tagit över försäljningsansvaret och ser potential för företaget att växa i framtiden, ärvt tanken att allt är möjligt. Korv är kul! Och det finns mycket kvar att göra för att gå i linje med vår miljö, och för att producera korvar som följer den linjen.